F.A.Q.

Τα μενού των διατροφικών προγραμμάτων αποστέλλονται ως εξής:
 • Με την αγορά διατροφικού προγράμματος από την Gilli Diet πραγματοποιείται τηλεφωνική επιβεβαίωση των στοιχείων αποστολής και πληρωμής από το αρμόδιο τμήμα της Gilli Diet
 • Η παράδοση των μενού πραγματοποιείται δύο μέρες μετά την επιβεβαίωση της παραγγελίας
 • Πριν την έναρξη του προγράμματος ή την ίδια μέρα έναρξης επικοινωνεί μαζί σας  το διαιτολογικό τμήμα της Gilli Diet για λήψη ιστορικού και διατροφικές συστάσεις/οδηγίες
 • Η παράδοση των μενού στην τοποθεσία που έχει υποδειχθεί κατά την παραγγελία πραγματοποιείται  κατά τις ώρες από 8:00 – 13:00 Δευτέρα – Παρασκευή. Σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες δεν εκτελούνται παραδόσεις. Στην περίπτωση αυτή το μενού της ημέρας αυτής δεν χάνεται αλλά μεταφέρει τον αντίστοιχο αριθμό ημερών αργότερα.
 • Αν επιθυμείτε διακοπή των μενού για μερικό χρονικό διάστημα ή αλλαγή διεύθυνσης παράδοσης χρειάζεται να μας ενημερώσετε στο 211 4 182182 ή ηλεκτρονικά στο info@gillidiet.gr τουλάχιστον 1 μέρα πριν (αν ημέρα διακοπής είναι η Δευτέρα, θα πρέπει να έχουμε ενημερωθεί από την Παρασκευή). Διαφορετικά τα μενού των ημερών αυτών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και θα προβούμε σε χρέωσή σας. 

Συχνές ερωτήσεις

Η ενεργοποίηση του μεταβολισμού χρειάζεται τις εξής παραμέτρους: καλή ψυχολογία, υπομονή, επιμονή, όχι απογοήτευση και μια ισορροπημένη διατροφή με ρυθμό απώλειας βάρους τόση όση το σώμα ‘θεωρεί’ υγιής, κατά μέσο όρο ανάλογα τις ανάγκες η απώλεια ανέρχεται στα 2 – 4 κιλά τον μήνα έτσι ώστε η απώλεια λίπους να είναι μεγαλύτερη και για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός φυσικά αυτό επιταχύνεται και μέσω τις άσκησης.

Επιπλέον κάποιες διατροφικές συμβουλές για απώλεια βάρους και να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός είναι :

 • Μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα (ανά 3 – 4 ώρες) για να κρατάμε σε υψηλό ρυθμό την γλυκόζη στο αίμα, να μην παθαίνουμε υπογλυκαιμίες και τσιμπολογάμε κατά την διάρκεια της ημέρας.
 • Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας γύρω από την κατανάλωση της ζάχαρης η οποία είναι 10% της συνιστώμενης ενεργειακής πρόσληψης.
 • Περιορίζουμε στο ελάχιστο το αλκοόλ. Εξασθενίζει το συκώτι, το βασικό όργανο για το μεταβολισμό του λίπους.
 • Να πίνουμε 8 – 10 ποτήρια νερό καθημερινά γιατί δημιουργείται αφυδάτωση στον οργανισμό επιβραδύνοντας τον μεταβολισμό. Το νερό επιταχύνει τον μεταβολισμό και βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού.
 • Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες καθώς κατά την διάρκεια του ποιοτικού ύπνου το σώμα λαμβάνει όλα τα οφέλη πχ πέψη τροφών, καλύτερη διαχείριση θερμίδων και ο εγκέφαλος κάνει ‘’restart’’ για την νέα μέρα.
 • Ασκηθείτε έστω και 30 λεπτά την ημέρα. Κάθε φυσική δραστηριότητα βοηθά στην ταχύτερη μείωση του βάρους.

Ευθύνη του διαιτολόγου δεν είναι μόνο να κατεβάσει το νούμερο της ζυγαριάς αλλά να διαμορφώσει ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής εκπαιδεύοντας τον ενδιαφερόμενο να ακολουθεί σωστές διατροφικές συνήθειες και να βελτιώνει έτσι την ποιότητα της διατροφής του.

Τα προγράμματα διατροφής της Gilli Diet μπορούν να τα ακολουθούσουν και άτομα που ενδιαφέρονται για σωστή και υγιεινή διατροφή, άτομα που θέλουν να αυξήσουν το βάρος τους σωστά και ισορροπημένα ή και άτομα που χρήζουν ειδικής διατροφής.

Ο διαιτολόγος διαθέτει την εξειδίκευση να δημιουργήσει εξατομικευμένο πλάνο διατροφής ώστε να καλύψει τις δικές σας διατροφικές ανάγκες και τους δικούς σας ρυθμούς ζωής και εργασίας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να μειώσουμε το βάρος μας χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή, περιορίζοντας τις θερμίδες μας, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας. Για το πόσες θερμίδες πρέπει να χρειαζόμαστε καθημερινά εξαρτάται από το ίδιο το άτομο βάσει των δραστηριοτήτων του κατά τη διάρκεια της ημέρας, το βάρος του, την ηλικία του, το φύλο και τη σωματική διάπλαση του.

Τα διατροφικά προγράμματα της Gilli Diet κυμαίνονται από 1200kcal – 1400kcal ημερησίως. Ο προσωπικός σας διαιτολόγος, μέσω της λήψης ιστορικού, υπολογίζει τις καθημερινές ανάγκες του σώματος σας σε ενέργεια, δηλαδή σε θερμίδες, έτσι ώστε να γνωρίζετε πόση ενέργεια πρέπει να λαμβάνετε για να διατηρήσετε, να αυξήσετε, ή να μειώσετε το σωματικό σας βάρος.

Ως τροφική αλλεργία ορίζεται η ανεπιθύμητη επίδραση του οργανισμού σε κάποιο τρόφιμο ή συστατικό τρόφιμου. Συγκεκριμένα τα άτομα με τροφικές αλλεργίες μπορεί να παρουσιάσουν, πεπτικές διαταραχές πχ διάρροια, φουσκώματα ή δερματικά προβλήματα πχ ακμή. Συγκεκριμένα τα τεστ δυσανεξίας υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κάποιες τροφές που μας παχαίνουν και άλλες που μας αδυνατίζουν, κάτι τέτοιο δεν ισχύει φυσικά. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας το 2016 η χρήση τους δεν επιτρέπεται, τα συγκεκριμένα τεστ δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα και ο άμεσα ενδιαφερόμενος θα πρέπει να σκεφτεί διπλά αν θα προβεί σε μια τέτοια επένδυση καθώς δεν υπάρχει κάποιο τρόφιμο, του οποίου η κατανάλωση θα οδηγήσει σε αυτόματη αύξηση ή μείωση του βάρους μας. 

Η αύξηση του βάρους προέρχεται με απλά μαθηματικά  αν προσλαμβάνουμε περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) από αυτή που χρειαζόμαστε,  το βάρος μας θα αυξηθεί, ενώ αν προσλαμβάνουμε λιγότερη,  το βάρος μας θα μειωθεί. Επιπλέον ο αβάσιμος αποκλεισμός συγκεκριμένων τροφών ενδέχεται να προκαλέσει αρκετά προβλήματα υγείας και ιδιαίτερα σε άτομα με νοσήματα όπως αναιμία, οστεοπόρωση κ.α.

Στην πραγματικότητα, όταν μιλάμε για “τροφική δυσανεξία” ή “τροφική υπερευαισθησία” αναφερόμαστε στη διαταραχή της φυσιολογίας του οργανισμού μετά την κατανάλωση κάποιου συστατικού, η οποία  οφείλεται σε προβλήματα του μεταβολισμού του συστατικού αυτού, όπως είναι η δυσανεξία στη λακτόζη και η δυσανεξία στη γλουτένη (ή κοιλιοκάκη). 

Οι περισσότεροι από εμάς, επιθυμούμε την απώλεια βάρους είτε για αισθητικούς λόγους, είτε για λόγους υγείας. Κάθε οργανισμός όμως υποστηρίζει διαφορετική λειτουργία και ο ρυθμός απώλειας βάρους εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η σύσταση του οργανισμού, το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας, τον τρόπο ζωής, ταλαιπωρία του οργανισμού από τις συχνές δίαιτες και την επιμονή.

Για το λόγο αυτό, το επιστημονικό προσωπικό της Gilli Diet αναδιαμορφώνει τακτικά το πρόγραμμα διατροφής του μέλους της και το υποστηρίζει σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς του.

Πολλές φορές μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσει το βάρος της. Η ρύθμιση του βάρους όμως δεν πρέπει να συνοδεύεται με απώλεια κιλών υπό το πρίσμα «χάνω κιλά ακολουθώντας αυστηρή δίαιτα». Μη ξεχνάμε ότι η αύξηση βάρους είναι μια φυσιολογική εξέλιξη του ανθρώπινου σώματος καθώς αναπτύσσεται το έμβρυο. Η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών, η παρακολούθηση ολοκληρωμένου πλάνου που να καλύπτει τη λήψη θρεπτικών συστατικών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων ενδείκνυται καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης.  

Στην Gilli Diet προτείνουμε, πριν ακολουθηθεί ένα διατροφικό πλάνο μας από μια γυναίκα που βρίσκεται στο στάδιο της κύησης, καλό θα ήταν να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τους διαιτολόγους μας.

Το νούμερο ένα αίτιο του συχνού τσιμπολογήματος είναι το άστατο ωράριο γευμάτων μέσα στην μέρα. Σήμερα οι περισσότεροι από εμάς λόγω υποχρεώσεων δεν φροντίζουμε να έχουμε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, με αποτέλεσμα αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα να μένουμε νηστικοί, να μην αναπληρώνουμε με θρέψη το σώμα και όταν ‘’ηρεμήσουμε’’ καταφεύγουμε στο φαγητό. Φυσικά οι επιλογές δεν θα είναι θρεπτικές και υπό έλεγχο γιατί το ‘’θηρίο’’ της πείνας έχει ξυπνήσει. Ο λόγος που αυξάνεται η ανάγκη για λιπαρά τρόφιμα είναι ότι η  ανάγκη αυτή είχε δημιουργηθεί από παλιά όταν οι πρόγονοι μας κυνηγούσαν για να ζήσουν. Οι λιποαποθήκες ήταν χρήσιμες γιατί δεν ήξεραν πότε θα έρθει το επόμενο γεύμα. Στην περίπτωση του σύγχρονου ανθρώπου η επόμενη κατανάλωση γίνεται όπως αναφέρθηκε τις περισσότερες φορές μετά το πέρας των υποχρεώσεων του. Το σώμα όμως όση ώρα δεν προσλαμβάνει ενέργεια(φαγητό) προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την αποθηκευμένη ενέργεια του (λίπος) ,αυτό έχει ως αποτέλεσμα οτιδήποτε καταναλώσει ο άνθρωπος μετά να αποθηκευτεί σαν λίπος αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο το σωματικό βάρος. Κατά μέσο όρο οι άντρες έχουν 30% λιγότερο λίπος από τι οι γυναίκες, όμως στις γυναίκες η κατανομή του είναι διαφορετική, το αποθηκεύουν στο στήθος και στους γοφούς για να μπορέσει το σώμα να δεχτεί μια πιθανή εγκυμοσύνη.

Στην Gilli Diet έχουμε φροντίσει εμείς για εσάς να έχετε ένα ισορροπημένο και θρεπτικό πρόγραμμα διατροφής προλαμβάνοντας τυχόν υπογλυκαιμίες με τα συχνά γεύματα..

Η επιστημονική ομάδα της Gilli Diet είναι εδώ για να λύσει όποια απορία έχετε!