Μέθοδος του πιάτου

Η μέθοδος του πιάτου είναι μια τεχνική που δημιούργησαν οι ειδικοί διατροφής του Harvard με στόχο να ενημερώσουν απλά τον κόσμο πως μπορεί να ‘’χτίσει’’ το πιάτο του σε μια έξοδο.

Το πιάτο χωρίζεται σε τρία μέρη συγκεκριμένα:

  1. Την ½ ποσότητα του πιάτου λαμβάνουν τα λαχανικά συγκεκριμένα σαλάτα με 1-2 κ γ λάδι.
  2. Το ¼ του πιάτου θα είναι πρωτεΐνη ( όσπρια. Λευκό κρέας, αυγό, ψάρι, άπαχα τυριά).
  3. Τέλος το ¼ θα είναι από υδατάνθρακες, επιλέξτε ολικής άλεσης για περισσότερο κορεσμό.

 

Η μέθοδος του πιάτου εφαρμόστηκε για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την μερίδα μας σε  εξόδους και να αντιληφθούμε τις μερίδες μας καλύτερα.

Τέλος είναι πολύ χρήσιμη τόσο για την διαχείριση του βάρους σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε πρόγραμμα διατροφής, όσο και να μπορεί  να τρώει κάποιος τις σωστές αναλογίες σε περίπτωση που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email