Γεμισμένα με σταφίδες και καρύδια, αυτά τα μαλακά και λαστιχωτά μπισκότα βρώμης είναι η τέλεια απογευματινή απόλαυση! Αντικαταστήστε αν θέλετε τις σταφίδες με κομματάκια σοκολάτας για μια διασκεδαστική παραλλαγή.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο , λιωμένο
- 3/4 φλιτζανιού συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 μεγάλο κρόκο αυγού
- 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
- 1 1/2 φλιτζάνι ολόκληρη βρώμη
- 3/4 φλιτζάνι σταφίδες
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα , προαιρετικά
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε δύο φύλλα ψησίματος(λαδόκολλα) .
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το ένα αυγό, τον κρόκο αυγού και τη βανίλια, ανακατεύοντας δυνατά.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βρώμη, τις σταφίδες και τα καρύδια, αν τα χρησιμοποιήσετε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 20 λεπτά όσο προθερμαίνεται ο φούρνος. (Σημείωση: εάν η ζύμη σας φαίνεται πολύ υγρή, βάλτε την στο ψυγείο για αυτά τα 20 λεπτά και θα σφίξει). Εάν η ζύμη σας είναι πολύ εύθρυπτη, ανακατέψτε με 2 έως 3 κουταλιές της σούπας νερό.
- Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για μπισκότα για να χωρίσετε τη ζύμη σε μπάλες μεγέθους 20 κουταλιών της σούπας. Τυλίξτε ελαφρά σε ελάχιστα υγρά χέρια για να γίνουν στρογγυλά. Απλώστε τα πάνω στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος και ψήστε μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να ψηθούν λίγο, για 10 έως 11 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.