Κέικ με γεύση κανέλας και καρύδας που θα δώσει ένα αρωματικό και ζεστό αέρα στις γιορτινές σας εκδηλώσεις.
Υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο γαρύφαλλο
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλιτζάνια νιφάδες καρύδας
- 1 φλιτζάνι κρέμα καρύδας
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί για κέικ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε την εκχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέστε τα στερεά συστατικά στα υγρά, αναδεύοντας σιγά-σιγά. Προσθέστε τις νιφάδες καρύδας και την κρέμα καρύδας.
- Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να δοκιμάσετε με ένα κοφτερό μαχαίρι και αυτό να βγαίνει καθαρό.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψετε σε κομμάτια, και πασπαλίστε με λίγο ζάχαρη άχνη και νιφάδες καρύδας.
Καλή απόλαυση του Χριστουγεννιάτικου κεικ!