Συνταγή για ένα νόστιμο Χριστουγεννιάτικο κέικ.

Κέικ με γεύση κανέλας και καρύδας που θα δώσει ένα αρωματικό και ζεστό αέρα στις γιορτινές σας εκδηλώσεις.

Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζάνια νιφάδες καρύδας
  • 1 φλιτζάνι κρέμα καρύδας

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί για κέικ.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε την εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Προσθέστε τα στερεά συστατικά στα υγρά, αναδεύοντας σιγά-σιγά. Προσθέστε τις νιφάδες καρύδας και την κρέμα καρύδας.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να δοκιμάσετε με ένα κοφτερό μαχαίρι και αυτό να βγαίνει καθαρό.
  6. Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψετε σε κομμάτια, και πασπαλίστε με λίγο ζάχαρη άχνη και νιφάδες καρύδας.

Καλή απόλαυση του Χριστουγεννιάτικου κεικ!

Facebook
Twitter
Email
Η επιστημονική ομάδα της Gilli Diet είναι εδώ για να λύσει όποια απορία έχετε!