Τυρόπιτα με λίγα λιπαρά (συνταγή)

Συνταγή για Τυρόπιτα με λίγα λιπαρά

Υλικά:

  • 6 αυγά
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 200 γραμμάρια τυρί με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο (π.χ. ανθότυρο)
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα της επιλογής σας (π.χ. μαϊντανός, δυόσμος)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με ένα πιρούνι. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
  2. Προσθέστε το αλεύρι ολικής αλέσεως στο μείγμα αυγών και γιαούρτι. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Προσθέστε το τυρί και τα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση για γεύση.
  4. Λαδώστε ένα αντικολλητικό ταψί και μεταφέρετε το μείγμα της τυρόπιτας στο ταψί. Προσπαθήστε να το κατανείμετε ομοιόμορφα.
  5. Ψήστε την τυρόπιτα στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα και να είναι σφιχτή στην υφή.
  6. Αφήστε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε σε κομμάτια.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λαχανικά, όπως ντομάτες ή σπανάκι, για να προσθέσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Απολαύστε την τυρόπιτα ως ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα ή δείπνο!

Facebook
Twitter
Email
Η επιστημονική ομάδα της Gilli Diet είναι εδώ για να λύσει όποια απορία έχετε!