Συνταγή για Τυρόπιτα με λίγα λιπαρά
Υλικά:
- 6 αυγά
- 500 γραμμάρια γιαούρτι γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
- 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 200 γραμμάρια τυρί με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο (π.χ. ανθότυρο)
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα της επιλογής σας (π.χ. μαϊντανός, δυόσμος)
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με ένα πιρούνι. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το αλεύρι ολικής αλέσεως στο μείγμα αυγών και γιαούρτι. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Προσθέστε το τυρί και τα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση για γεύση.
- Λαδώστε ένα αντικολλητικό ταψί και μεταφέρετε το μείγμα της τυρόπιτας στο ταψί. Προσπαθήστε να το κατανείμετε ομοιόμορφα.
- Ψήστε την τυρόπιτα στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα και να είναι σφιχτή στην υφή.
- Αφήστε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε σε κομμάτια.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λαχανικά, όπως ντομάτες ή σπανάκι, για να προσθέσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά.
Απολαύστε την τυρόπιτα ως ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα ή δείπνο!