ΣΥΝΤΑΓΗ
Vegetarian cake με μαύρη σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ:
- 150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ αλεύρι ρεβιθιού
- 150 γρ κάσιους
- 10 γρ μπέικιν μπάουτερ
- 1 κ γ σόδα
- 1 κ γ κανέλα και γαρίφαλο
- Ξύσμα από πορτοκάλι
- ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι 60 γρ
- 100 γρ λάδι
- 100 γρ νερό
- 2 κ σ σιρόπι σφενδάμου
- 100 γρ ζάχαρη
Για το γλάσο:
- 100 γρ κουβερτούλα υγείας 80% κακάο
- 2 κ σ σκόνη κακάο
- 30 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα κάσιους και τα ανακατεύουμε µε το αλεύρι, τα κανελογαρύφαλλα, το baking powder, τη σόδα και τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάμε το λάδι µε το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι σφενδάμου. Προσθέτουμε στο μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε σε φόρμα για κέικ (διαμέτρου 22εκ), τον πάτο της οποίας έχουμε καλύψει µε λαδόκολλα και έχουμε λαδώσει τα πλαϊνά.
Ψήνουμε σε μέτριό φούρνο για 50’ περίπου.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας: βάζουμε το κακάο και το νερό σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ενωθούν.
Γαρνίρουμε το κέικ, µόλις κρυώσει λίγο.
Καλή επιτυχία